Over ons

Stichting Moroccan Dutch Talent Platform

Wat doet MDTP?

Stichting MDTP streeft sinds 2015 ernaar om gezamenlijk obstakels te doorbreken die hoogopgeleide Marokkaanse Nederlanders ervaren, zodat zij hun volle potentieel kunnen benutten.

 

Dit doen wij door Marokkaanse Nederlanders te helpen voorzien van zelfkennis, wat een essentieel aspect is voor persoonlijke ontwikkeling en een cruciale rol speelt in verschillende aspecten van het leven, waaronder onderwijs, carrièreplanning, besluitvorming en algemeen welzijn.

 

Wanneer wij een duidelijk inzicht in onszelf hebben, zijn wij beter in staat weloverwogen keuzes te maken, zinvolle doelen te stellen en ons persoonlijke en professionele leven effectief te leiden.

undraw_shared_goals_re_jvqd

Het probleem

Wij erkennen de unieke uitdagingen waarmee Marokkaans Nederlandse jongeren zowel in het onderwijs als op de arbeidsmarkt worden geconfronteerd. Cijfers van het CBS hebben in de afgelopen jaren belangrijke inzichten onthuld, zoals lagere slagingspercentages en moeilijkheden bij het vinden van banen op HBO/WO niveau, die wij serieus nemen.

 

Door middel van onze Future Leader Programs hanteren we een vooruitstrevende benadering die verder kijkt dan de uitdagingen van het verleden naar de mogelijkheden van de toekomst. We zetten ons in om Marokkaans Nederlandse jongeren te ondersteunen in hun streven naar succes, door hen de middelen en kansen te bieden om hun potentieel volledig te benutten.

 

undraw_maker_launch_re_rq81

Onze missie

Gezamenlijk doorbreken van de obstakels die jonge hoogopgeleide Marokkaanse Nederlanders ervaren, zodat ze hun volle potentieel kunnen benutten.

 

We geloven namelijk dat wij door te investeren in het potentieel van Marokkaans-Nederlandse jongeren, we de hele samenleving versterken.

De drijvende kracht achter MDTP

Het kloppende hart van Stichting MDTP is ons team van toegewijde vrijwilligers. Samen zetten zij zich met hart en ziel in om de obstakels te doorbreken die jonge, hoogopgeleide Marokkaanse Nederlanders ervaren.

Bestuur

Voorzitter
Aya Kambouche
Vicevoorzitter
Mounssif Arrouby
Community Manager
Nassira Boutrah
Bestuurssecretaris
Youssef Louzati
Financial Manager
Amine el Ahmadi

Raad van Toezicht

Khaoula Miara
Oussama Chraibi
Karima Oueddan
Omar Laghzaoui

Team Marketing

Cinematograaf
Imrane
Technical Lead
Oussama
Creative Director
Chaimae
Lead designer
Karam

Team Young Professionals

Project Lead
Yassine
Lead Curiculum
Anissa
Lead Community
Nisriene

Team Studenten

Project Lead
Nabil
General Lead
Aya
Lead Community
Mohammed

Team Leerlingen

Lead Community
Amal
undraw_team_re_0bfe

Wat biedt MDTP?

MDTP biedt ontwikkelprogramma’s aan voor leerlingen, studenten en young professionals. Deze programma’s bieden uitwisseling van kennis, ervaring, voorbeelden en inspiratie.

Sluit ook een samenwerking af

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken.

Wij werken samen met